Incantatie.....say what?!

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 14:45

Als je gaat zoeken op het woord 'incantatie' dan is de eerste definitie hiervan 'toverspreuk' of 'toverformule'.  In mijn coaching geef ik klanten regelmatig de opdracht een persoonlijke incantatie te maken. Maar het is geen toveren, het begint met focus. 

Ok, maar wat is het nu precies?

Een incantatie is een affirmatie met gevoel. Het is een gedachte die jou energie en een positief gevoel geeft. Een zin die je overtuiging sterker maakt en je ondersteunt richting jouw doel of gewenste emotie. Bijvoorbeeld als je meer zelfvertrouwen wenst. Je kunt het ook zien als een compliment aan jezelf!

Als je deze zin regelmatig herhaalt, kun je je gedachten over jezelf veranderen. We vinden het vaak makkelijker om negatieve gedachtes over onszelf te hebben in plaats van positieve. Herkenbaar? Ik kan het niet, ik doe het niet goed genoeg, ik ben geen leuke moeder. De hersenen werken zo dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een goede incantatie, met de juiste woorden, beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert als het ware de hersenen. 

Maar het is geen toveren. Ga dus niet dagelijks herhalen hoe relaxed je je voelt, terwijl je stijf staat van de stress. Probeer iets in je te versterken wat er al is. Blijf vooral dicht bij jezelf. Zorg dat je met jouw incantatie een positief en krachtig gevoel oproept zodat je een volgende stap kunt maken richting jouw gewenste resultaat.

Hoe creëer je een goede incantatie?

Hierbij mijn tips voor het maken van je persoonlijke incantatie:

Tip 1: formuleer een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd en begin met 'ik'
Bijvoorbeeld: ik ben dankbaar voor alles wat ik heb / ik ben trots op mezelf / ik kan groeien en mezelf ontwikkelen /
ik voel me krachtig/ Ik kijk positief naar de toekomst/ Ik voel me iedere dag een beetje meer ontspannen/ ik vertrouw op mezelf


Tip 2: gebruik woorden die bij je passen en veel voor je betekenen 
Bijvoorbeeld: dankbaar, krachtig, vertrouwen, liefde, gelukkig, vrijheid, uitstraling, moed, dromen, stralen, inspireren, focus, passie e.d.

Tip 3: herhaal deze gedachte dagelijks op een vast moment
Bijvoorbeeld bij het opstaan, douchen of tanden poetsen.... 

Tip 4: hou dit minimaal 1 maand vol om deze nieuwe gewoonte een plaatsje te geven en de kracht ervan te ervaren


Heeft deze incantatie je geholpen op weg naar jouw resultaat of gewenste emotie? Dan ben je klaar voor een volgende stap. Misschien wil je jouw incantatie aanpassen, verdiepen of een geheel nieuwe creëren. 

Ben jij klaar voor het creëren van je eigen incantatie?

Het lijkt misschien makkelijk maar dat hoeft niet per sé zo te zijn. Neem de tijd voor het creëren van je incantatie. Denk na over wat jouw waarden zijn en wat jij belangrijk vind in het leven. Om je een beetje op weg te helpen, hierbij 3 vragen voor jou:

1. Wat is jouw doel in het leven?
2. Wat is jouw grootste droom?
3. Wat zijn je top 3 doelen van dit jaar?

Find your recipe for life! 


«   »